recept: Sertésborda parasztosan, Kifőzde
Sertésborda parasztosan
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

4 derék szelet karaj,
10 dkg kolozsvári szalonna
15 dkg apró hagyma (gyöngyhagyma, nem savanyított),
3 gerezd fokhagyma,
75 dkg krumpli,
zöldpetrezselyem, liszt,
magyaros sült, ételízesítő, só



A húst kivered, megszórod ételízesítővel és magyaros sülttel, belisztezed és forró zsírban kisütöd. Ezután zsírjának nagy részét levéve, átszeded egy lábosba. A serpenyőben maradt zsírt kevés vízzel felforralod és ráöntöd a húsra. Lefeded, és puhára párolod.
A maradék zsírt visszateszed a serpenyőbe és megpirítod rajta az apróra vágott szalonnát, majd ezen a cikkekre vágott hagymát és az apróra vágott fokhagymát. Ha a hagyma szép sárgára pirult, a szalonnával együtt kiszeded a zsírból és félreteszed.
Végül a kockára vágott krumplit ezen a zsíron megsütöd, belekevered a szalonnát és a hagymát, megsózod és összekevered az apróra vágott petrezselyemmel.
Tálaláskor a krumplit a hússzeletre tesszük és leöntjük a pecsenyelével.
Jól illik hozzá bármilyen savanyúság, de legjobb a kovászos uborka.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: kovászos uborka

Forrás: Nagyon régi recept, anyósom saláta formájú szakácskönyvéből.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 1998.09.21. Utoljára frissítve: 2009.07.13.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 16:18:06 - 1.72)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez