Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||
4 derék szelet karaj, 10 dkg kolozsvári szalonna 15 dkg apró hagyma (gyöngyhagyma, nem savanyított), 3 gerezd fokhagyma, 75 dkg krumpli, zöldpetrezselyem, liszt, magyaros sült, ételízesítő, só |
A húst kivered, megszórod ételízesítővel és magyaros sülttel, belisztezed és forró zsírban kisütöd. Ezután zsírjának nagy részét levéve, átszeded egy lábosba. A serpenyőben maradt zsírt kevés vízzel felforralod és ráöntöd a húsra. Lefeded, és puhára párolod.
A maradék zsírt visszateszed a serpenyőbe és megpirítod rajta az apróra vágott szalonnát, majd ezen a cikkekre vágott hagymát és az apróra vágott fokhagymát. Ha a hagyma szép sárgára pirult, a szalonnával együtt kiszeded a zsírból és félreteszed. Végül a kockára vágott krumplit ezen a zsíron megsütöd, belekevered a szalonnát és a hagymát, megsózod és összekevered az apróra vágott petrezselyemmel. Tálaláskor a krumplit a hússzeletre tesszük és leöntjük a pecsenyelével. Jól illik hozzá bármilyen savanyúság, de legjobb a kovászos uborka. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.
|